Koristimo kolačiće kako bismo Vam omogućili najbolje iskustvo na našem sajtu. Razgledanjem naše stranice prihvatate upotrebu kolačića.
Dozvoli upotrebu kolačića Isključi kolačiće
Naša politika o kolačićima
Dozvoli upotrebu kolačića za bolje iskustvo Dozvoli upotrebu kolačića Naša politika o kolačićima

BEZBEDNA UPOTREBA DUGMASTIH BATERIJA

BEZBEDNA UPOTREBA DUGMASTIH BATERIJA

Pošto su posebno dizajnirane za napajanje malih uređaja, dugmaste baterije su same po sebi male veličine. S tim u vezi je visok rizik da ih deca mogu nenamerno progutati. EPBA i njeni članovi su posvećeni smanjenju ovog rizika pružanjem informacija i time jačanjem svesti.

Prema rečima Hansa Craena, generalnog sekretara EPBA, sigurna upotreba baterija je jedna od ključnih vrednosti EPBA. On je takođe skrenuo pažnju na sve češće incidente male dece koja gutaju male baterije, što predstavlja ozbiljan rizik za njihovo zdravlje.

Kao član EPBA, VARTA Consumer Batteries GmbH & Co. KGaA sa zadovoljstvom deli EPBA-ov "Button Battery Safety Parental Guidance" -video ugrađen ispod:


OPŠTE SIGURNOSNO “RADITI” I “ NE RADITI”


VANREDNE MERE


ASORTIMAN DUGMASTIH BATERIJA

ZA DODATNE SAVETE

Možete se obratiti i svom nacionalnom centru za borbu protiv otrova.

O EPBA

Evropska asocijacija prenosivih baterija (EPBA) je vodeća organizacija koja zastupa interese primarnih i punjivih proizvođača baterija, I industrije koje koriste prenosne baterije u svojim proizvodima i distributere prenosnih baterija aktivnih u Evropskoj uniji i šire. Ona podržava zajedničke interese svojih članica prema evropskim institucijama i drugim vodećim međunarodnim telima da pruže potrošačima kompletna rešenja za napajanje koja su održiva kroz njihov životni ciklus.
Za više informacija kontaktirajte:
Claire Couet, European Affairs Manager, EPBA
+32 2 761 16 02
epba@kelleneurope.com