Koristimo kolačiće kako bismo Vam omogućili najbolje iskustvo na našem sajtu. Razgledanjem naše stranice prihvatate upotrebu kolačića.
Dozvoli upotrebu kolačića Isključi kolačiće
Naša politika o kolačićima
Dozvoli upotrebu kolačića za bolje iskustvo Dozvoli upotrebu kolačića Naša politika o kolačićima

ZA VELIKU SIGURNOST U AVIONU

ZA VELIKU SIGURNOST U AVIONU

Vreme za odmor. Da bi izbegli dugačka putovanja automobilom i mučne sate u saobraćajnim gužvama, sve se više ljudi odlučuje da putuje do odredišta za odmor avionom, a ne automobilom. Čak i prilično velika količina prtljaga može se lako odložiti u automobil, ali pravila za vazdušni prtljag su mnogo složenija. VARTA potrošačke baterije objašnjavaju šta putnici avio kompanije moraju imati na umu prilikom pakovanja i provere kofera, torbi itd. I zašto se VARTA proizvodi mogu bez oklevanja poneti na avionske letove.

PRIPREMA JE OSNOVNA

Veoma je važno pažljivo spakovati kofer, ranac i torbu pre vašeg putovanja. Naročito kada porodice lete, maksimalna težina od 20 do 23 kilograma po koferu brzo se postiže. Žene se često suočavaju sa sličnim problemima s prepunim torbama. Kontrolna lista može pomoći putnicima da ostave nepotrebne predmete kod kuće. Važno: Litijum-jonske baterije (poput onih koje se koriste u pametnim telefonima, tabletima, laptopima i punjačima za mobilni telefon) pripadaju ručnom prtljagu i ne smeju se prevoziti u prijavljenom prtljagu.

POSEBNO BEZBEDNO I SNAŽNO PUNJENJE NA PUTU

VARTA ima dobre vesti za sve koji koriste pametni telefon ili tablet, redovno igraju igre ili organizuju maratonsko gledanje serija. VARTINI LCD punjači za napajanje nisu samo savršeni izvori energije kad god baterija bude prazna, već su opremljeni i najnovijim bezbednosnim karakteristikama. Imaju kontrolu temperature i mehanizme za zaštitu od dubokog pražnjenja, prekomernog punjenja, prenaponske struje, ulaznog prenapona i kratkog spoja, tako da mogu da se nose sa svim izazovima. Svi VARTA LCD punjači su testirani na vazduh, zemlju i vodu u skladu sa UN38.3 Pravilima o bezbednosti u transportu i stoga su dobrodošli gosti na bilo kojem dugom putovanju. Međutim, moćni punjači mogu se prevoziti samo u ručnom prtljagu i NE MOGU da budu smešteni u prijavljenom prtljagu. Najveći kapacitet Power Bankova u avionima ograničen je na 27.000 mAh. Propisi se razlikuju od jedne do druge aviokompanije, tako da ako želite da ponesete nekoliko punjača sa sobom, obavezno se obratite svojoj aviokompaniji pre nego što krenete na put.

Dodatne savete za sigurno rukovanje punjačima možete pronaći u našem Vodiču sa uputstvima.

EVROPSKA UNIJA ZABRANJUJE NEKE STAVKE U RUČNOM PRTLJAGU

Sledeći propisi odnose se na preostali ručni prtljag. Tečnosti, kreme, kozmetički proizvodi, sprejevi ili smeše tečnih i čvrstih komponenti mogu se nositi samo u veličini od 100 mililitara. Ukupna dozvoljena količina u avionu mora da stane u jednu zaptivnu kesu kapaciteta jednog litra. Sve što ne mora biti neophodno tokom leta trebalo bi da bude upakovano u prijavljeni prtljag. Da biste izbegli dugo čekanje na bezbednosnom punktu, preporučljivo je da spakujete ručni prtljag sa svim stvarima koje je potrebno pregledati i postaviti na vrh. Tu spadaju visokotehnološki uređaji kao što su pametni telefoni, power bankovi i laptopovi, kao i zaptivačka kesica koja sadrži tečne predmete.


VAŠ RUČNI PRTLJAG ZA PUTOVANJA

Bez obzira na to kako su današnja putovanja možda postala rutinska, niko nije 100% imun zbog nelagodnog osećaja pored prtljažnika. Putnici sa strepnjom gledaju svaki komad prtljaga kako se pojavljuje na pokretnoj traci, plašeći se da će morati da urade sa samo nekoliko stvari koje su spakovali u svoj ručni prtljag. Da biste bili na sigurnoj strani, ključno je da na svoj kofer dodate oznaku za prtljag označenu adresom vašeg hotela na vašoj destinaciji za odmor, kako bi vam prtljag mogao biti dostavljen kasnije ako se ne pojavi na traci odmah nakon što slete.

Ako u skladu s tim pripremite svoj ručni prtljag, barem ćete moći upravljati ako se dogodi najgori slučaj: Vrednosni predmeti, pasoš, ključevi, novac i važni lekovi uvek trebaju biti pri ruci. Za putnike koji moraju da zamene letove jednom ili nekoliko puta, preporučljivo je otići korak dalje. Potrebno je nositi i „paket hitne pomoći“ u minijaturnom formatu sa dezodoransom, pastom za zube, četkicom za zube, kremom i odabranom promenom odeće. Tako da imate pri ruci svoje poznate toaletne potrepštine kako za kratko osveženje na aerodromu, tako i za spontani noćni boravak u obližnjem hotelu.


Naš savet za porodice: Zapamtite igru na ploči! Takođe dostupno u praktičnim formatima putovanja. Neka vas i vaše mališane zabavljaju tokom tih dugih čekanja.

Ako ste pravilno pripremljeni i svi vaši osnovni predmeti su pri ruci, vaš um će biti slobodan i vaš bezbrižan odmor može početi već na kapiji polaska.
VARTA vam želi puno prazničnih zabava!