Koristimo kolačiće kako bismo Vam omogućili najbolje iskustvo na našem sajtu. Razgledanjem naše stranice prihvatate upotrebu kolačića.
Dozvoli upotrebu kolačića Isključi kolačiće
Naša politika o kolačićima
Dozvoli upotrebu kolačića za bolje iskustvo Dozvoli upotrebu kolačića Naša politika o kolačićima

FSC - FOREST STEWARDSHIP COUNCIL

Proizvodi sa Mixed Sources etiketom podržavaju razvoj odgovornog upravljanja šumama širom sveta. Drvo dolazi iz FSC-sertifikovanih, upravljanih šuma i kompanijski-kontrolisanih izvora.

Kompanijski-kontrolisani izvori se kontrolišu, u saglasnosti sa FSC standardima, radi izbegavanja nezakonite seče drva, šuma čiji je opstanak veoma ugrožen, genetički modifikovanih organizama i narušavanja ljudskih građanskih i tradicionalnih prava.

FSC-ovlašćen sertifikat znači da je šuma porekla prošla nezavisnu inspekciju i procenu u skladu sa ekološkim, društvenim i ekonomskim principima i kriterijumima koje je odobrilo Savet za Upravljanje Šumana (Forest Stewardship Council A.C -FSC).

FSC je internacionalno neprofitno udruženje čije članstvo čine između ostalog i ekološke i društvene grupe i napredne šumarske kompanije i drvare koje radeći kao partneri teže da poboljšaju šumsku regulativu širom sveta.